当前位置: 简表范文网 > 专题范文 > 公文范文 >

2022年中国人民警察大学自考英语(二)练习题汇总(附答案解析)

| 来源:网友投稿

下面是小编为大家整理的2022年中国人民警察大学自考英语(二)练习题汇总(附答案解析),供大家参考。

2022年中国人民警察大学自考英语(二)练习题汇总(附答案解析)

 

 1

 2022 年中国人民警察大学自考英语(二)练习题汇总(附答案解析)

 第 第 1 题【单选题】

 I would love ________ to the party last night but I had to work extra hours to finish a report.

  A、to go

  B、to have gone

  C、going

  D、having gone

 【正确答案】B

 【答案解析】本题考查非谓语动词与虚拟语气。would love to do 为一固定搭配形式,其中不定式表示想要做的动作。但此句中 but 连接的句子说明其实动作并没有发生,所以这里要用虚拟语气表示与过去事实相反,选用 B 项。

  第 第 2 题【单选题】

 【完成句子】Most of the classics of science fiction, however, have been written within the last hundred years. Books by writers such as Jules Verne and H.G. Wells, to mention just two well-known authors, have been translated into many languages.Book written by J. Verne are__________.

  A、science fictions with a recurrent theme

  B、concerned with the problems that we have to solve in the future

  C、read worldwide

  D、political implications

 【正确答案】C

 【答案解析】这段文字讲到 J. Verne 是一位有名的作家,所写的书已经译成了许多种语言,因此 C 选项是正确答案。

 2

 第 第 3 题【单选题】

 【完成句子】Sagan was noted for the vigour of his logic style, especially when criticizing some piece of pseudoscience(伪科学). I remembered a 1973 AAAS meeting at which he destroyed the theories of Immanuel Velikovsky, who was maintaining that only a few thousands of years ago, Venus had repeatedly collided with Earth and Mars; events well noted. Velikovsky said, in the bible.In Sagan’s opinion, Velikovsky might be__________.

  A、a member of the National Academy of Science

  B、a pseudo-scientist

  C、a science populariser

  D、a reporter

 【正确答案】B

 【答案解析】从这段文字中,我们可以了解到作者认为,Sagan 与伪科学作斗争的一个实例就是 Sagan 摧毁了 Velikovsky 的错误论述,即 Velikovsky 提出,在过去几千年中,水星与地球和火星反复多次相撞,这在圣经中有加载。

  第 第 4 题【单选题】

 【阅读选择】When I graduated from high school, my family had a business so I never thought about getting a college degree. I went straight from my high school graduation to work for my father. After 24 years of ups and downs(mostly downs), I decided that I wanted to return to school and earn a degree in Business Administration.Why didn’t the author go on with education after graduating from high school?

  A、To help her father with business.

  B、To escape from school life.

  C、To experience social life early.

  D、To achieve her dream.

 【正确答案】A

 3 【答案解析】答案选 A。事实细节题。该题目主要考查考生对文章主人公相关细节的了解。根据题干内容,此细节定位于文章本段讲述自己高中毕业后经历的部分。文中讲到“当我高中毕业时,爸爸正在做生意。所以我压根没有考虑过继续获得大学学位的事情,毕业后直接转向为爸爸工作”。可判断 A 选项与原文句意一致。

  第 第 5 题【单选题】

 I would love ________ to the party last night but I had to work extra hours to finish a report.

  A、to go

  B、to have gone

  C、going

  D、having gone

 【正确答案】B

 【答案解析】本题考查非谓语动词与虚拟语气。would love to do 为一固定搭配形式,其中不定式表示想要做的动作。但此句中 but 连接的句子说明其实动作并没有发生,所以这里要用虚拟语气表示与过去事实相反,选用 B 项。

  第 第 6 题【单选题】

 Jenny complained that the hospital ________ her too much for the treatment.

  A、expended

  B、paid

  C、cost

  D、charged

 【正确答案】D

 【答案解析】题目意思:珍妮抱怨在那家医院治疗收费太贵了。本题是词义选择题。A 花费 B 付款 C 费用 D 收费

  第 第 7 题【单选题】

 4 【填句补文】David Guterson and his wife teach their three children at home. Guterson says that his children learn very differently from children in school: ________. For example, when there is heavy snowfall on a winter day, it may start a discussion or reading about climate, snow removal equipment, Alaska, polar bears (北极熊), and winter tourism. A spring evening when the family is out watching the stars is a good time to ask questions about satellites and the space program.

  A、Some parents prefer teaching their children at home because they do not believe that public schools teach the correct religious values.

  B、Learning starts with the children"s interests and questions.

  C、Interestingly, results show that home-schooled children quite often do better than average on national tests in reading and math.

  D、Critics also say that most parents are not well qualified to teach their children.

 【正确答案】B

 【答案解析】此空要填的是home-schoolers与其他孩子学习的不同点,因此选B。

  第 第 8 题【单选题】

 【阅读选择】She told me her name was Helen and she was talking to a local restaurant where they were going to have lunch after her appointment. She called to see if he was there. She said, “My husband has Alzheimer’s(老年痴呆)and he shouldn’t be driving without me.” Numerous thoughts ran through my head. Call the police, call her family, and notify(通知)the doctor’s office she had just come from! But at first, I offered to drive to the local restaurant to see if Ed was waiting for her there.The elderly woman cried in the lobby when she was talking to ________.

  A、her husband with Alzheimer’s

  B、the nurse in the doctor’s office

  C、a local restaurant

  D、one of her family members

 【正确答案】C

 【答案解析】答案选 C。根据文章本段中 She told me her name was Helen and she

 5 was talking to a local restaurant…可知答案为 C 项。Helen 由于担心自己丈夫安危,但又找不到人,情急之下先打电话到俩人约好即将要去的餐厅询问情况。

  第 第 9 题【单选题】

 【2008.04】The farming methods have been ______ improved with the invention of the new machine.

  A、efficiently

  B、proficiently

  C、professionally

  D、intentionally

 【正确答案】A

 【答案解析】本题考查副词词义辨析。句子翻译为:由于新机器的发明,人们已经高效率地改进了农业耕种方法。A 高效率地

 B 熟练地

  C 职业地、专职地

 D 故意地、有意地。

  第 第 10 题【单选题】

 【阅读选择】One day a friend asked my wife Jill if I wanted a hearing aid. "He certainly does," replied Jill. After hearing about a remarkable new product, Jill finally got up the nerve to ask me if I’d ever thought about getting a hearing aid. "No way," I said. "It would make me look 20 years older." "No, no," she replied. "This is entirely different. It’s Crystal Ear!"Initially the writer did not want to buy a hearing aid because_______.

  A、it would make him look old.

  B、it would make him nervous.

  C、it was too expensive.

  D、it was old-styled.

 【正确答案】A

 【答案解析】当被妻子问及是否愿意得到一个助听器时,作者因为担心显得老气而拒绝。所以答案是 A。

 6

 第 第 11 题【单选题】

 【完成句子】Americans eat with knives and forks; Japanese eat with chopsticks. Americans say "Hi" when they meet; Japanese bow. Many American men open doors for women; Japanese men do not. On the surface, it appears that good manners in America are not good manners in Japan, and in a way this is true. But in any country, the only manners that are important are those involving one person’s behavior toward another person. In all countries it is good manners to behave considerately toward others and bad manners not to. It is only the way of behaving that differs from country to country.The topic sentence of this paragraph is__________.

  A、Americans eat with knives and forks; Japanese eat with chopsticks.

  B、Many American men open doors for women; Japanese men do not.

  C、The way of behaving that differs from country to country.

  D、In all countries it is good manners to behave considerately toward others and bad manners not to.

 【正确答案】C

 【答案解析】文章的最后一句话是对前面的一个总结,道出了本段的主题。因此选择 C。

  第 第 12 题【单选题】

 【2007.04】The volleyball match was televised ________ on CCTV.

  A、alive

  B、life

  C、live

  D、lively

 【正确答案】C

 【答案解析】本题考查 live 的形似词辨析。live 可以作副词,意思是:实况转播地。符合句意。

 7 第 第 13 题【单选题】

 【2009.01】He insured his car_______he had an accident.

  A、unless

  B、if

  C、since

  D、in case

 【正确答案】D

 【答案解析】本题考查连词词义区分。句意:他给自己的汽车投了保,以防万一遇到交通事故。A 否则,要不然;B 如果;C 自从,由于;D 以防万一,以免。

  第 第 14 题【单选题】

 【2009.04】It is not decided ______ the conference will be held.

  A、what

  B、which

  C、when

  D、that

 【正确答案】C

 【答案解析】本题考查主语从句的引导词的选择。译文:大会什么时候召开还没有决定。详细解答:A 什么;B 哪一个;C 什么时候;D (无词义)。

  第 第 15 题【单选题】

 【概括大意】"Many of life’s failures," the supreme innovator said, "are people who did not realize how close they were to success when they gave up." Before that magical moment in October 1879, Edison had worked out no fewer than 3,000 theories about electric light, but in only two cases did his experiments work.The main idea of this paragraph is__________.

  A、Importance of learning from failure

  B、Never a successful man gives up

 8

 C、It is important to fail for a successful man

  D、Edison’S comment on failure

 【正确答案】D

 【答案解析】通过应用部分可以看出这段文字的主题是爱迪生对失败的评论。因此选择 D。

  第 第 16 题【单选题】

 【2007.04】Jenny complained that the hospital ________ her too much for the treatment.

  A、expended

  B、paid

  C、cost

  D、charged

 【正确答案】D

 【答案解析】本题考查词义辨析。charge:要价;索价;要人支付;收费。例如:The fruit seller charged me too much money.这个水果商要了我很多的钱。

  第 第 17 题【单选题】

 【完成句子】Sagan was noted for the vigour of his logic style, especially when criticizing some piece of pseudoscience(伪科学). I remembered a 1973 AAAS meeting at which he destroyed the theories of Immanuel Velikovsky, who was maintaining that only a few thousands of years ago, Venus had repeatedly collided with Earth and Mars; events well noted. Velikovsky said, in the bible.In Sagan’s opinion, Velikovsky might be__________.

  A、a member of the National Academy of Science

  B、a pseudo-scientist

  C、a science populariser

  D、a reporter

 【正确答案】B

 9 【答案解析】从这段文字中,我们可以了解到作者认为,Sagan 与伪科学作斗争的一个实例就是 Sagan 摧毁了 Velikovsky 的错误论述,即 Velikovsky 提出,在过去几千年中,水星与地球和火星反复多次相撞,这在圣经中有加载。

  第 第 18 题【单选题】

 【填句补文】Doctors believe that secondhand smoke may cause lung cancer in people who do not s...

相关推荐

热门文章

优秀大学生实习报告【完整版】

最近发表了一篇名为《优秀大学生实习报告2022精选》的范文,好的范文应该跟大家分享,看完如果觉得有帮助请记得(CTRL+D)收藏本页。能拓展大学生的综合素质,培养适应型人才。实习是大学生拓展自身素质的主要载体之一,那么关于一份好的实习报告要怎么写?以下是小编为大家准备了优秀大学生实习报告2

2022年度集体荣誉感演讲稿大全【优秀范文】

本页是最新发布的《集体荣誉感演讲稿大全》的详细范文参考文章,感觉写的不错,希望对您有帮助,希望大家能有所收获。演讲稿是人们在工作和社会生活中经常使用的一种文体。它可以用来交流思想、感情,表达自己的主张、看法;也可以用来介绍自己的学习、工作情况和经验……下面是小编为大家整理的荣誉感演讲稿大全

关于河流污染演讲稿合集(完整)

最近发表了一篇名为《关于河流污染的演讲稿》的范文,感觉很有用处,重新编辑了一下发到。演讲稿具有逻辑严密,态度明确,观点鲜明的特点。在不断进步的时代,能够利用到演讲稿的场合越来越多,在写之前,可以先参考范文。下面是小编为大家整理的关于河流的演讲稿,希望能够帮助到大家!关于河流污

三下乡社会实践报告最新

《2022三下乡社会实践报告最新》是一篇好的范文,好的范文应该跟大家分享,为了方便大家的阅读。随着个人的文明素养不断提升,报告的使用成为日常生活的常态,通常情况下,报告的内容含量大、篇幅较长,那么下面给分享关于2022报告最新,欢迎阅读!三下乡社会实践报告【篇1】20__年8月,队(新城区三分队)在

2022年度大学生个人实习报告最新(完整文档)

最近发表了一篇名为《2022年大学生个人实习报告最新》的范文,觉得有用就收藏了,希望大家能有所收获。使大学生增加社会阅历,积累经验。社会阅历和工作经验是职业场中的决定因素。只有参加实习,通过实习的检验,才能积累自身的阅历和经验。小编在这给大家带来2022年大学生个人实习报告最新,欢迎大

毕业自我鉴定总结(完整文档)

本页是最新发布的《2021年毕业自我鉴定总结》的详细范文参考文章,感觉很有用处,重新编辑了一下发到。自我鉴定就是把一个时期的个人情况进行一次全面系统的总结,写自我鉴定有利于我们能力的,因此我们是时候回头做好总结。自我鉴定怎么写才能发挥它的作用呢?以下就是小编给大家整理的2021年

2022教学工作会议演讲稿(全文完整)

《教学工作会议演讲稿》是一篇好的范文,觉得应该跟大家分享,希望大家能有所收获。演讲稿是人们在工作和社会生活中经常使用的一种文体。它可以用来交流思想,感情,表达主张,见解。也可以用来介绍自己的学习,工作情况和经验等等。下面是小编为大家整理的工作会议演讲稿,希望能够帮助到大家!教学工作会议演讲稿1各位:

五四精神演讲稿

本页是最新发布的《2022五四精神演讲稿》的详细范文参考文章,感觉很有用处,这里给大家转摘到。演讲稿也叫演讲词,它是在较为隆重的仪式上和某些公众场合发表的讲话文稿。演讲稿是进行演讲的依据,是对演讲内容和形式的规范和提示,它体现着演讲的目的和手段。以下是小编整理的2022五四演讲稿

小学三年级运动会加油稿(2022年)

最近发表了一篇名为《小学三年级运动会加油稿》的范文,好的范文应该跟大家分享,重新整理了一下发到这里。运动场上有,面对漫漫的征程,没有畏惧和退缩,任汗水打湿脊背,任疲惫爬满全身,依然奋力追赶,只有一个目标,只有一个信念,为班级赢得荣誉,拼搏吧。下面

梦想从这里起航演讲稿10分钟左右(全文完整)

本页是最新发布的《梦想从这里起航演讲稿10分钟左右》的详细范文参考文章,感觉很有用处,为了方便大家的阅读。是什么?是人们在梦里所大胆的想象,是美好的期望,它不一定会实现。那既然有可能实现不了,为什么还要人们拼命去实现呢?因为梦想的美好在于实现它的过程。下面是小编为大家整理的梦想从这里起航演

2022管理实习报告最新

本页是最新发布的《管理实习报告2022年最新》的详细范文参考文章,觉得应该跟大家分享,希望对网友有用。在不断进步的时代,报告的适用范围越来越广泛,报告具有双向沟通性的特点。那么报告应该怎么写才合适呢?下面是小编整理的报告2022年最新,希望能够帮助到大家。管理实习报告2022年最新1【前言

五四青年节青春演讲稿

《五四青年节青春演讲稿2022》是一篇好的范文,觉得有用就收藏了,重新编辑了一下发到。青年们还要集中进行各种社会志愿和社会实践活动,还有许多地方在青年节期间举行****仪式。五四的核心内容为,进步,民主,科学。以下是小编为大家准备了五四青年节演讲稿2022范本,欢迎参阅。五四青年节青春演讲